top of page

Holistic Therapy

Thomais de Fois - Holistic Therapy & Arts

  Τι είναι η Ολιστική Ιατρική?

  Η Ολιστική Ιατρική - Ολιστική Θεραπεία, αντιμετωπίζει τον άνθρωπο ως σύνολο, λαμβάνοντας υπ'όψιν κάθε πτυχή της ύπαρξής του. Ο όρος "Ολιστική" προέρχεται από την ελληνική λέξη "Όλον", που σημαίνει "Ολόκληρο".

 Ως Ολιστικοί Θεραπευτές, εξετάζουμε τη φυσική, συναισθηματική, διατροφική και ψυχολογική κατάσταση των θεραπευόμενών μας, ώστε να τους κατανοήσουμε εξολοκλήρου και να τους παρέχουμε την κατάλληλη θεραπεία.

Επιπλέον, διερευνούμε λεπτομερώς και εντοπίζουμε κάθε παράγοντα που προκαλεί ή/και επηρεάζει το πρόβλημα και επικεντρωνόμαστε στη διόρθωσή του. Η προσέγγισή μας δεν περιορίζεται στην κάλυψη των συμπτωμάτων με παυσίπονα, αντιβιοτικά ή άλλες μεθόδους που προκαλούν παρενέργειες και δε λύνουν το πρόβλημα, όπως δυστυχώς παρατηρείται στη Δυτική Ιατρική. Δεν επαναπαυόμεθα στον όρο "αυτοάνοσο" ώστε να αφήσουμε ένα πρόβλημα να γίνεται μακροχρόνιο...!

  Για παράδειγμα, όταν κάποιος ζητά τη βοήθειά μας για προβλήματα όπως το έκζεμα ή η δερματίτιδα, φυσικά θα παρέχουμε προϊόντα για την ανακούφιση των συμπτωμάτων, όπως κρέμες, αλλά παράλληλα, θα διερευνήσουμε από τι προκαλείται το πρόβλημα, τη φυσική κατάσταση του ανθρώπου, το ιατρικό ιστορικό, τις διατροφικές συνήθειες, τις λεπτομέρειες της καθημερινότητας, τις σκέψεις και τα συναισθήματά του σχετικά με τις αλλαγές που ενδέχεται να χρειαστεί να κάνει για μια ολιστική θεραπεία και μαθαίνουμε κατά πόσο είναι πρόθυμος να ξεκινήσει μια πορεία προς τη συνολική βελτίωση της υγείας του, η οποία θα περιλαμβάνει και την απόρριψη συγκεκριμένων επιβλαβών συνηθειών από τη ζωή του.

Thomais de Fois - Holistic Therapy & Arts
Thomais de Fois - Holistic Therapy & Arts
Thomais de Fois - IPHM Member - International Practitioners of Holistic Medicine
holistic medicine - thomais de fois
Thomais de Fois - Holistic Therapy & Arts

  Είναι σημαντικό να αναγνωρίζουμε πώς η ψυχολογική μας κατάσταση επηρεάζει τις καθημερινές αποφάσεις, τις επιλογές μας στη διατροφή, την άσκηση, την εργασία, έως τον τρόπο που επικοινωνούμε. Η διατροφή μας επηρεάζει σημαντικά την ψυχολογική και συναισθηματική μας κατάσταση, την ορμονική ισορροπία και τη σωματική μας δύναμη. Η φυσική μας κατάσταση επηρεάζει την ψυχολογική και συναισθηματική μας κατάσταση. Όλα είναι αλληλένδετα!

Είμαστε ένας πλήρης οργανισμός που αποτελείται από αίμα, δέρμα, όργανα, οστά, εγκέφαλο, ψυχή και συναισθήματα.     Εξετάζοντας προσεκτικά κάθε πτυχή της ύπαρξής μας και εκμεταλλευόμενοι τη δύναμη των φυσικών και βοτανικών θεραπειών, όπως τα βάμματα, οι κρέμες, τα συμπληρώματα, οι κομπρέσες, τα εκχυλίσματα, τα έλαια, κ.λ.π, μπορούμε να αντιμετωπίσουμε άπειρα ζητήματα υγείας.

Είμαι ευγνώμων που έχω αυτή την ευκαιρία στη ζωή, να βοηθάω ανθρώπους και να τους βλέπω να θεραπεύονται ❤️

Σημειώστε αυτό: Η Θεραπευτική Διατροφή & η προστασία μας από τα Βλαβερά Χημικά είναι οι πιο ισχυροί τρόποι που έχουμε για να διασφαλίσουμε την υγεία μας!!

"Είμαστε αυτό που τρώμε" "Η τροφή μας, το φάρμακό μας" Ιπποκράτης.
Θα ανακαλύψετε πολλά για την υγεία στα άρθρα μου.

  Σύντομα θα ανεβάσω εδώ λίστα με τα θεραπευτικά μου προϊόντα & καλλυντικά, συνταγές διαμορφωμένες μετά από χρόνια μελέτης και έρευνας. Μεταξύ μας, έχω αποκομίσει περισσότερες χρήσιμες και πιο σύγχρονες γνώσεις από τις έρευνές μου, παρά από επίσημες σπουδές :)

  Είναι σημαντικό, μετά τη λήψη του ιατρικού σας ιστορικού, η θεραπεία να είναι εξατομικευμένη, ώστε να διασφαλίζεται η  η ασφάλεια & η αποτελεσματικότητα.

  Εάν χρειάζεστε άμεση βοήθεια για ένα θέμα υγείας, μη διστάσετε να επικοινωνήσετε απευθείας μαζί μου, ή ακόμα καλύτερα, για να διευκολύνουμε τη διαδικασία και να εξοικονομήσουμε χρόνο, συμπληρώστε τη φόρμα "Κατάστασης Υγείας & Ιατρικού Ιστορικού" που έχω σχεδιάσει να χρειάζεται ελάχιστες γραπτές απαντήσεις, η οποία θα αποσταλεί άμεσα (και μόνο) στο E-mail μου.

*Oι πληροφορίες που παρέχετε είναι αυστηρώς εμπιστευτικές, θα επεξεργαστούν και θα μελετηθούν μόνο από εμένα, προστατεύονται από τη  Νομοθεσία Ιατρικού Απόρρητου.

MEDICAL HISTORY FORM - THOMAIS
MEDICAL HISTORY FORM - THOMAIS DE FOIS
MEDICAL HISTORY FORM - THOMAIS
bottom of page