top of page
 • Εικόνα συγγραφέαThomais

ΤΟ ΔΗΛΗΤΗΡΙΟ ΠΟΥ ΛΕΓΕΤΑΙ ΟΔΟΝΤΟΚΡΕΜΑ!! Oι Υγιεινές - Φυσικές - Αποτελεσματικές Εναλλακτικές

Έγινε ενημέρωση: 5 Μαρ


A POISON CALLED TOOTHPASTE!! & the Healthy – Natural – Efficient - Alternatives - Thomais de Fois

Στοματική υγεία…ή καρδιαγγειακά νοσήματα, βρογχοπνευμονικά διαταραχή ορμονών, αλλεργίες, δυσλειτουργία οργάνων, αναπτυξιακά προβλήματα στα παιδιά, νοητηκή στερηση & διάσπαση προσοχής, άσθμα, δερματίτιδες, τοξίνωση και…καρκίνος!!? Ας δούμε αναλυτικά τι συμβαίνει με τις οδοντόκρεμες και τα διαλύματα!


Έχετε σκεφτεί πως ένα από τα σκευάσματα που χρησιμοποιούμε πιο συχνά στην καθημερινότητά μας για να προστατέψουμε τη στοματική υγεία μας, προκαλούν ανεπανόρθωτες ζημιές στον οργανισμό μας?

Και μην πάει το μυαλό σας μόνο στο φθόριο και τα συντηρητικά….

Αυτά τα σκευάσματα περιέχουν πάμπολλες τοξικές ουσίες που σχετίζονται με αλλεργίες, ορμονικές διαταραχές , αυτοάνοσα, δερματικά προβλήματα, άσθμα κ.α. και φυσικά καρκινογεννέσεις! Και υπάρχουν πάρα πολλές σοβαρές μελέτες που αποδεικνύουν τις βλάβες που προκαλεί στον οργανισμό κάθε ένα από αυτά τα χημικά πρόσθετα !

Και αναλογιστείτε ότι τα κ@ρτελ της φ@ρμ@κ0βιομηχανίας συστήνουν φθορίωση ακόμα και σε παιδιά και μωράκια!!

Και τα κοριτσάκια, από τα συνθετικά προϊοντα που «φορτώνουν» τον οργανισμό τους, είτε από την τροφή, είτε από τα καθαριστικά προϊόντα, τα συνθετικα (πλαστικά) ρούχα και πάει λέγοντας, έχουν φτάσει στο σημείο να ξεκινάει η έμμηνος ρήση τους στα 10 τους έτη……και κανείς δεν ξέρει γιατί…(ειρωνεύομαι)!!

Ας μην επεκταθώ τώρα…

 

Ρίχνοντας μια ματιά στα τοξικά χημικά που προσθέτει η βιομηχανία στος οδοντόκρεμες βλέπουμε από συνθετικά Xρώματα & Αρώματα,  Καραγενάνη, Ρarabens, Μικροπλαστικά, Διαιθανολαμίνη, και άλλα δηλητήρια.


A POISON CALLED TOOTHPASTE!! & the Healthy – Natural – Efficient - Alternatives - Thomais de Fois


Η διαιθανολαμίνη, για παράδειγμα, συνδέεται με βρογχοπνευμονικά, το διαβάζεται εδώ


A POISON CALLED TOOTHPASTE!! & the Healthy – Natural – Efficient - Alternatives - Thomais de Fois

«ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΚΙΝΔΥΝΟΥ

*Η αμινοπροπυλοδιαιθανολαμίνη μπορεί να σας επηρεάσει όταν εισπνέεται και απορροφάται από το δέρμα σας.

* Η επαφή μπορεί να ερεθίσει και να κάψει το δέρμα και τα μάτια.

* Η αναπνοή της αμινοπροπυλοδιαιθανολαμίνης μπορεί να ερεθίσει τη μύτη και το λαιμό.

* Η εισπνοή της αμινοπροπυλοδιαιθανολαμίνης μπορεί να ερεθίσει τους πνεύμονες προκαλώντας βήχα ή/και δύσπνοια.

Υψηλότερηέκθεση (σε αυτή) μπορεί να προκαλέσει συσσώρευση υγρού στους πνεύμονες.( πνευμονικό οίδημα), ένα επείγον ιατρικό περιστατικό, με σοβαρη δύσπνοια.

* Η αμινοπροπυλοδιαιθανολαμίνη είναι ΔΙΑΒΡΩΤΙΚΗ ΧΗΜΙΚΗ ΟΥΣΙΑ.   »


Και μετά αναρωτιώμαστε γιατί τόσος κόσμος πάσχει από άσθμα κλπ….αλλά τα καρτέλ θα σου συστήσουν φαρμακάκια, δε θα σου πουν από τι να προστατεύεις την υγεία σου…πως θα πάρουν «μεροκάματο»..?


Άλλο παράδειγμα οι φθαλικές ενώσεις (phthalates).


A POISON CALLED TOOTHPASTE!! & the Healthy – Natural – Efficient - Alternatives - Thomais de Fois
A POISON CALLED TOOTHPASTE!! & the Healthy – Natural – Efficient - Alternatives - Thomais de Fois

«Οι φθαλικές ενώσεις είναι μια σειρά από ευρέως χρησιμοποιούμενες χημικές ουσίες που αποδεικνύεται ότι είναι ενδοκρινικοί διαταράκτες και επιβλαβείς για την ανθρώπινη υγεία. Οι φθαλικές ενώσεις μπορούν να βρεθούν στα περισσότερα προϊόντα που έρχονται σε επαφή με πλαστικά κατά την παραγωγή, τη συσκευασία ή την παράδοση. Παρά τους μικρούς χρόνους ζωής στους ιστούς, η χρόνια έκθεση στους φθαλικούς εστέρες θα επηρεάσει αρνητικά το ενδοκρινικό σύστημα και τη λειτουργία πολλαπλών οργάνων, γεγονός που έχει αρνητικές μακροπρόθεσμες επιπτώσεις στην επιτυχία της εγκυμοσύνης, στην ανάπτυξη και την ανάπτυξη του παιδιού και στα αναπαραγωγικά συστήματα τόσο των μικρών παιδιών όσο και των εφήβων. Αρκετές χώρες έχουν θεσπίσει περιορισμούς και κανονισμούς για ορισμένους τύπους φθαλικών ενώσεων - ωστόσο, πιστεύουμε ότι περισσότερες χώρες θα πρέπει να θεσπίσουν περιορισμούς ή μέτρα υποκατάστασης των φθαλικών ενώσεων για τη μείωση των κινδύνων για την υγεία. Το παρόν άρθρο έχει ως στόχο να συνοψίσει τις δυσμενείς επιπτώσεις των φθαλικών ενώσεων στην ανθρώπινη υγεία, να αναλύσει τον μηχανισμό τοξικότητας, να αξιολογήσει τους κινδύνους και, τέλος, να παράσχει εφικτές στρατηγικές για τη μείωση της έκθεσης του κοινού στις φθαλικές ενώσεις.Λέξεις-κλειδιά: αξιολόγηση κινδύνου, ενδοκρινικοί διαταράκτες, πλαστικά, επιπτώσεις στην υγεία, ανάπτυξη παιδιών.»


Ορμονικές διαταραχές (τι λέγαμε για τα κοριτσάκια?...να πούμε και για Προεμμηνορρησιακό Σύνδρομο, για Hashimoto, για το Θυρεωειδή που πολλοί αφαιρούν..?), προβλήματα στην ανάπτυξη των παιδιών (να πούμε για αυτισμό, ΔΕΠΥ *Διάσπαση προσοχής, διαταραχές λόγου κ.α….?), προβλήματα στη λειτουργία πολλών οργάνων, προβλήματα στο αναπαραγωγικό σύστημα και των παιδιών/εφήβων, προβλήματα στην εγκυμοσύνη (να μιλήσουμε και για τα ζευγάρια που αδυνατούν να τεκνοποιήσουν???….)


Τι κανει το καρτέλ…? Φάρμακα (παρενέργειες) για τα όργανα, Θεραπείες με συνθετικές ορμόνες (καρδιακές ασθένειες, εγκεφαλικά, καρκίνος!!!

Θα γράψω ξεχωριστό άρθρο για τις Ορμονικές θεραπείες και τον Καρκίνο, προς το παρόν μπορείτε να δείτε αυτή και αυτή τη μελέτη.

Φάρμακα και παρενέργειες….για να βγαίνει το «μεροκάματο», αντί να σου πούν από τι να προστατέψεις την υγεία σου!!


Άλλο ένα χημικό πρόσθετο που χρησιμοποιείται στις βιομηχανίες καλλυντικών, καθαριστικών και απολυμαντικών  προϊόντων, σαπουνιών, ρούχων και παιχνιδιών,  είναι το Triclosan. Aκόμα ένα καταστροφικό στοιχείο για το Καρδιαγγειακό και το Αναπαραγωγικό σύστημα, που εντοπίζεται στο αίμα του ανθρώπου, εξασθενεί το ανοσοποιητικό,  και επίσης προκαλεί ορμονικές διαταραχές και καρκίνο!!!


A POISON CALLED TOOTHPASTE!! & the Healthy – Natural – Efficient - Alternatives - Thomais de Fois

«….. Η ένωση αυτή είναι ένας ενδοκρινικός διαταράκτης, που σημαίνει ότι μπορεί να επηρεάσει την ορμονική λειτουργία, με την οιστρογονική και ανδρογονική της δράση να έχει ήδη αναφερθεί. Ακόμη και αν η χρήση της τρικλοζάνης είναι καλά ρυθμισμένη, με τη μέγιστη επιτρεπόμενη συγκέντρωση στην Ευρωπαϊκή Ένωση να είναι 0,3% (m/m), οι επιπτώσεις της στην ανθρώπινη υγεία είναι ακόμη αβέβαιες. Μελέτες σε ζώα και ανθρώπους υποδηλώνουν την πιθανότητα επιβλαβών αποτελεσμάτων για την υγεία, ιδίως για το αναπαραγωγικό σύστημα και σε μικρότερο βαθμό για τις καρδιαγγειακές και θυρεοειδικές λειτουργίες. Έτσι, σκοπός της παρούσας ανασκόπησης ήταν να αναλύσει τις πιθανές επιπτώσεις της μαζικής χρήσης της τρικλοζάνης, κυρίως στο αναπαραγωγικό και καρδιαγγειακό σύστημα και στη λειτουργία του θυρεοειδούς, τόσο στα ζώα όσο και στον άνθρωπο.»A POISON CALLED TOOTHPASTE!! & the Healthy – Natural – Efficient - Alternatives - Thomais de Fois
A POISON CALLED TOOTHPASTE!! & the Healthy – Natural – Efficient - Alternatives - Thomais de Fois

Και φυσικά, όταν βόλευε να χαρακτηριστεί ως ακίνδυνο αυτό το δηλητήριο, ποιος πλήρωσε την μελέτη που το απενοχοποιούσε? Η Colgate :D 

Δεν είναι αξιόπιστη η μελέτη λόγω συμφερόντων, βέβαια ;)


A POISON CALLED TOOTHPASTE!! & the Healthy – Natural – Efficient - Alternatives - Thomais de Fois

Και εδώ θα δούμε την κυτταροτοξικότητα στους ινοβλάστες των  ούλων από τα συστατικα στις συνηθισμένες οδοντόκρεμες και στοματικά διαλύματα του εμπορίου.A POISON CALLED TOOTHPASTE!! & the Healthy – Natural – Efficient - Alternatives - Thomais de Fois

«Αυτή η πειραματική μελέτη πραγματοποιήθηκε σε 16 οδοντόκρεμες και τέσσερα στοματικά διαλύματα που είναι ευρέως διαθέσιμα στην ιρανική αγορά. Πρώτον, προσδιορίστηκε η συγκέντρωση έξι κύριων συστατικών αυτών των προϊόντων, ήτοι φθοριούχο νάτριο (NaF), λαουρυλοθειικό νάτριο, κοκαμιδοπροπυλική βεταΐνη, γαλακτικό ψευδάργυρο, paraben και βενζοϊκό νάτριο. Για την αξιολόγηση της κυτταροτοξικότητας αυτών των υλικών για τους ινοβλάστες των ανθρώπινων ούλων (HGFs) χρησιμοποιήθηκε η δοκιμασία μεθυλοθειαζολικού τετραζολίου (MTT). Η δοκιμασία MTT πραγματοποιήθηκε σε 1, 15 και 30 λεπτά μετά την έκθεση σε πέντε συγκεντρώσεις κάθε υλικού εις τριπλούν (σύμφωνα με τις συγκεντρώσεις που προέκυψαν κατά το στάδιο της απομόνωσης). Τα δεδομένα αναλύθηκαν χρησιμοποιώντας ανάλυση διακύμανσης τριών τρόπων (ANOVA).»Τώρα να δούμε λίγο τις αλλεργικές αντιδράσεις που σχετίζονται με τα αρώματα στις οδοντόκρεμες και τη δερματίτιδα (όχι μόνο στις οδοντόκρεμες, αλλά και σε όλα τα σκευάσματα, σαπούνια, τροφές κλπ)?

Μία περίπτωση χειλίτιδας που διήρκεσε μήνες, με τρομερή φαγούρα και πόνο,  εξαπλώθηκε ως και το βλεννογόνο των χειλιών.A POISON CALLED TOOTHPASTE!! & the Healthy – Natural – Efficient - Alternatives - Thomais de Fois
A POISON CALLED TOOTHPASTE!! & the Healthy – Natural – Efficient - Alternatives - Thomais de Fois

«Οι πιο συνηθισμένες αρωματικές ύλες που συχνά ευθύνονται για αλλεργίες στην οδοντόκρεμα είναι η κανναμάλη, η μέντα,ο δυόσμος, η μέντα, η καρβόνη και η ανηθόλη.3 Επειδή οι περισσότερες οδοντόκρεμες είναι αρωματισμένες είτε με μια παραλλαγή μέντας είτε με κανέλα, μπορεί να είναι δύσκολο να βρεθεί οδοντόκρεμα χωρίς αυτές τις γεύσεις για όσους έχουν αλλεργία. Οι ερευνητές επιδίωξαν να αξιολογήσουν συστηματικά τα δυνητικά αλλεργιογόνα συστατικά που χρησιμοποιούνται σήμερα σε οδοντόκρεμες που είναι άμεσα διαθέσιμες στις Ηνωμένες Πολιτείες. Οι πληροφορίες αυτές θα πρέπει να είναι χρήσιμες για τους κλινικούς γιατρούς που εντοπίζουν αλλεργία σε ουσίες, ιδίως σε γεύσεις που μπορεί να υπάρχουν στις περισσότερες οδοντόκρεμες που αγοράζουν οι ασθενείς τους.»


Κανένας γιατρούλης όμως δεν αναφέρει αυτές τις παρενέργειες…διοτι ΔΕΝ ΤΙΣ ΓΝΩΡΙΖΕΙ !! Ξέρετε τι κανει? Χορηγεί κρέμες με κορτιζόνη για έκζεμα!!!  Το «μεροκάματο» που λέγαμε…

Πρόσφατα μου απευθύνθηκε μια μανούλα, όπου το παιδάκι της παρουσίασε δερματίτιδα, η παιδίατρος συνμέστησε κορτιζονούχο σκεύασμα και το παιδάκι έκανε αλλεργική αντίδραση!!!! Και η (να μην εκφραστώ πάλι) δεν είχε ιδέα για το ότι το έκζεμα κάνει φαγούρα, σχεδόν μόνιμη!! Το παιδάκι της δεν είχε φαγούρα.

Τέλος πάντων, το φτιάξαμε με φυσική βοτανική κρέμα και απαγόρευση της οδοντόκρεμας…ευτυχώς.


Ένα ακόμα αγαπημένο καρκινοφόνο της βιομηχανίας είναι η Φορμαλδεΰδη (Formaldehyde). Ήθελα να ήξερα, οι οδοντίατροι δε γνωρίζουν ότι η Φορμαλδεΰδη στις συμβατικές οδοντόκρεμες, η οποία είναι επικίνδυνη και όταν  εισπνέεται, και όταν απορροφάται από τους πόρους προκαλεί Καρκίνο του Φάρυγγος, Μυελοειδή Λευκαιμία, ερεθισμό στο δέρμα, κλπ, κλπ…? Μάλλον όχι. Αν και το παραδέχονται όλοι οι Οργανίσμοι που σχετίζονται με την Υγεία..!

 


A POISON CALLED TOOTHPASTE!! & the Healthy – Natural – Efficient - Alternatives - Thomais de Fois
A POISON CALLED TOOTHPASTE!! & the Healthy – Natural – Efficient - Alternatives - Thomais de Fois
A POISON CALLED TOOTHPASTE!! & the Healthy – Natural – Efficient - Alternatives - Thomais de Fois


Εδώ βλέπουμε με ποιες άλλες ονομασίες αναγράφεται η Φορμαλδεΰδη στη βιομηχανία καλλυντικών, πεπιεσμένου ξύλου, στις τροφές, στα βερνίκια, στα τεχνητά νύχια, σε προϊόντα μαλλιών όπως οι βαφές και η Κερατίνη, και σε πολλές άλλες εφαρμογες, ώστε να την αναγνωρίζουμε και να την αποφεύγουμε!!


A POISON CALLED TOOTHPASTE!! & the Healthy – Natural – Efficient - Alternatives - Thomais de Fois

Τώρα κάνετε και μία σκέψη για τον παιδικό καρκίνο που εξαπλώνεται ραγδαία…..


Το τελευταίο "αγαπημένο" συστατικό που θα αναφέρω σήμερα είναι η Καραγενάνη!! Δεν πάει ο νους σας σε πόσα προϊόντα την προσθέτουν ως σταθεροποιητικό και συντηρητικό, σε καλλυντικά (που θα καταλήξουν στη ροή του αίματος), σε τροφές (στο γιαούρτι, σε αναψυκτικά, σε φυτικά γάλατα, σχεδόν σε όλες τις επεξεργασμένες τροφές)

Τι προκαλεί:

Φλεφμονές, Διαβήτη, σύνδρομο του ευερέθιστου εντέρου, Καρδιαγγειακά, Τροφικές Αλλεργίες, Δυσανεξία στη Γλυκόζη, Νευρολογικά, Πεπτικά προβλήματα  και ΣΟΒΑΡΟΥΣ Καρκίνους!!

Η φλεγμονή θα οδηγήσει σε Αρθρίτιδα, Τενοντίτιδα, Χρόνια Χολοκυστίτιδα (φλεγμονή της Χολής)….


A POISON CALLED TOOTHPASTE!! & the Healthy – Natural – Efficient - Alternatives - Thomais de Fois
A POISON CALLED TOOTHPASTE!! & the Healthy – Natural – Efficient - Alternatives - Thomais de FoisA POISON CALLED TOOTHPASTE!! & the Healthy – Natural – Efficient - Alternatives - Thomais de Fois


Και για να γελάσουμε λιγο…Κοιτάξτε πως διαφημίζεται η Crest…!!


A POISON CALLED TOOTHPASTE!! & the Healthy – Natural – Efficient - Alternatives - Thomais de Fois

«Η καραγενάνη είναι χρήσιμη για τη σταθεροποίηση και την πύκνωση της συνοχής της οδοντόκρεμας. Οι περισσότερες οδοντόκρεμες Crest Pro-Health περιέχουν το συστατικό ως παράγοντα πήξης, ώστε να μπορείτε να έχετε μια πιο ασφαλή δόση οδοντόκρεμας στην οδοντόβουρτσά σας.»

 

Noμίζω πως σας έδωσα αρκετή πληροφορία ώστε να κάνετε κι εσείς την έρευνά σας, και να αποφασίζετε με σωστά κριτήρια τι θα καταναλώνετε πλέον.

  

Τι να συγκρατήσουμε:


 • Τα τοξικά που αναλύσαμε καταλήγουν στη ροή του αίματος. Άρα και στα όργανα και τα κύτταρά μας. Επιλέγουμε φυσικά καλλυντικά, απορρυπαντικά, θεραπευτικά σκευάσματα, καθαριστικά και απολυμαντικά.

 • Δεν παίρνουμε φαρμακευτικές αγωγές (τις έχω βαπτίσει «παρενέργειες» εγω) εάν πρώτα δεν έχουμε εντοπίσει την αιτία που δημιουργεί το πρόβλημα, ώστε να αντιμετωπίσουμε αυτή, οριστικά και με ασφάλεια (αυτό είναι και η Ολιστική Ιατρική).

 • Πάντα κάνουμε την έρευνα μας πρίν εμπιστευτούμε οτιδήποτε (ακόμα και εμένα που σας ενημερώνω τώρα). ΕΡΕΥΝΑ! Κάνετε αναζήτηση στα Αγγλικά και διασταυρώνετε πηγές και αποτελέσματα. Τα Ελληνικά site και η ενημέρωση στην Ελλαδα κοιμούνται τον ύπνο του δικαίου…η ημιμάθεια έχει επικρατήσει…και η λογική της μάζας είναι το «μια θειά μου πήρε ένα φάρμακο που της είπε ένας μπάρμπας και το πρόβλημά της που δε μοιάζει και πολύ με το δικό σου, της έφυγε, άρα παρε αυτό».

 • Πάντα να κοιτάζεται ποια εταιρεία/οργανισμός έχει χρηματοδοτήσει την έρευνα που σας απασχολεί. Όταν υπάρχουν συμφέροντα, να μην την εμπιστεύεστε!

*Βλέπε παράδειγμα Colgate.


 • Εξυπακούεται ότι πάμε μάρκετ με μεγενθυντικό φακό, αν δεν έχουμε βιωνική όραση, ώστε να ελέγχουμε τα συστατικά που θαβάλουμε στον οργανισμό μας! :P

 • Μην εμπιστεύεστε έυκολα ούτε όσους παράγουν φυσικά σκευάσματα, αν δεν έχουν αποδεικτικά γνώσεων και πιστοποιήσει ς. Έχω δεί, για παράδειγμα, καλλυντικά «φυσικά» με συντηρητικά (τοξικά), και χωρίς συντηρητικά (από άγνοια) που κάνουν αλλεργιες, δερματίτιδες, μολύνσεις, προκαλούν/επιδεινώνουν την ακμή, κλπ,κλπ.


Ας δούμε πως μπορούμε να έχουμε ασφαλή και αποτελεσματική στοματική υγιεινή, με επιλογές που μπορούμε ακόμα και να παράξουμε στο σπίτι μας.


 • Στο ίντερνετ θα βρείτε διάφορες σπιτικές συνταγές, που συνήθως περιέχουν αλάτι η σόδα.

Αν επιλέξετε κάτι από τα 2, να φροντίσετε ο κόκκος τους να είναι εξαιρετικά λεπτός, πούδρα, ώστε να μην ερεθίσετε τα ούλα, και να μην αλλοιώσετε το σμάλτο των δοντιών!! Κάτι που θα οδηγήσει σε Τερηδόνα.

 

 • Άλλες συνταγές προτείνουν Μπεντονίτη (άργιλος). Σε συνδυασμό με κάποιο αντιβακτηριδιακό συστατικό, ίσως και να ήταν αποτελεσματικός. Προσωπικά, δε θα τον χρησιμοποιούσα, διότι είναι εντελώς αδρανής και δεν προσφέρει κάτι στη στοματοφαρυγγική υγιεινή. Εσείς μπορείτε να τον χρησιμοποιήσετε ως πρόσθετο στη συνταγή σας, αν σας βολεύει για κάποιο λόγο, αλλά απαγορεύεται η κατάποση!! Άρα, όχι σε παιδάκια!

 

 • Άλλοι προτείνουν η βάση τη σύνθεσης να είναι έλαιο. Ούτε αυτό θα χρησιμοποιούσα για τους δικούς μου ανθρώπους και την ίδια, για το λόγο ότι δεν έχει καθαριστικές ιδιότητες έναντι των οξέων (τα οποία φθείρουν το σμάλτο), και επειδή στο τέλος δε θα ένιωθα το στόμα μου πεντακάθαρο. Δε γίνεται να ξεπλυθεί απόλυτα ένα έλαιο, ώστε να απομακρυνθούν εντελώς τα βακτήρια και τα λοιπά περιττά από το στόμα, και η αίσθηση που θα έμενε θα ήταν λιπαρή.

 

 • Ακόμα ένα συστατικό που έχω παρατηρήσει σε αυτοσχέδιες συνταγές είναι η γλυκερίνη. Αυτή η περίπτωση έχει πολλά «στραβά».

 • Αν δε γνωρίζετε την πηγή, πιθανόν να είναι παράγωγο του πετρελαίου, άρα καρκινογόνο, όπως τα baby oil, η βαζελίνη κλπ.

 • Εστω ότι είναι φυτικής προέλευσης, ως γλυκαντικό, έχει οξύτητα (όπως η ζάχαρη), άρα ενώ προσπαθούμε να μειώσουμε την οξύτητα στα δόντια μας, χρησιμοποιούμε κάτι όξινο.

 • Για να μη χρειάζεται συντηρητικό, η συγκέντρωση γλυκερίνης στη συνταγή, η άλλου αντιβακτηριδιακού συστατικόυ, θα πρέπει να είναι υψηλή! Αλλιώς θα γίνει εστία μικροβίων. *Τα αιθέρια Έλαια έχουν ήπια αντιμικροβιακή δράση, σε καμμία περίπτωση δε δύνανται να συντηρήσουν σκευάσματα! Προσοχη με αυτό!

 • Αφήνει, επίσης, κατάλοιπα στα δόντια, άρα η οξύτητά της παραμένει εκει.

 

 • Η Βιομηχανία και κάποι που παρασκευάζουν οδοντόκρεμα στο σπίτι χρησιμοποιούν Ξιλιτόλη, επειδή έχει κάποια θετικά αποτελέσματα στη στοματική υγιεινή. Επειδή όμως συνδέεται με το Σύνδρομο του Ευερέθιστου Εντέρου, τη Νεφρολίθίαση, τη Διάρροια, εντερικά αέρια, απαγορεύεται στην εγκυμοσύνη, το θηλασμό και για τα μωρά, είναι θανατηφόρος  για τα κατοικίδια (!!) και για να είναι αποτελεσματική θα χρειάζοντα τουλάχιστον 20 γρ. ημερησίως, προσωπικά δε θα τη χρησιμοποιούσα στις παρασκευές μου!A POISON CALLED TOOTHPASTE!! & the Healthy – Natural – Efficient - Alternatives - Thomais de Fois

A POISON CALLED TOOTHPASTE!! & the Healthy – Natural – Efficient - Alternatives - Thomais de FoisA POISON CALLED TOOTHPASTE!! & the Healthy – Natural – Efficient - Alternatives - Thomais de Fois
A POISON CALLED TOOTHPASTE!! & the Healthy – Natural – Efficient - Alternatives - Thomais de Fois


 • Κάποι αδαείς προτείνουν να χρησιμοποιούμε Υπεροξείδιο του Υδροξόνου (Οξυζενέ)!!  Για να με εκνευρίζουν :P

ΣΤΟ ΣΤΟΜΑ ΜΑΣ ΔΕ ΒΑΖΟΥΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΤΟΣΟ ΟΞΙΝΟ!! Για τους λόγους που ανέφερα προηγουμένως. Θέλουν να κάνουν καλό και κάνουν ζημιά. Αρκετά οξέα φτάνουν στα δόντα μας από τις τροφές (ζωικά, επεξεργασμένα, μαγειρεμένα λίπη, ζάχαρη, φρούτα κλπ). 

Σημαντικό

Σε περίπτωση που χρειάζεστε άμεσα βοήθεια με κάποιο ζήτημα υγείας, μπορείτε να συμπληρώσετε απευθείας τη φόρμα Κατάστασης Υγείας και Ιατρικού Ιστορικού, έρχεται απευθείας στο Email μου, θα τη μελετήσω και θα επικοινωνήσω μαζί σας το συντομότερο.

*Η επιλογή της γλώσσας είναι πάνω-δεξιά. 

  Αυτό που έχω κάνει εγώ, λοιπόν, για να εξασφαλίσω στοματική, αλλα και φαρυγγική υγιεινή, χωρίς παρενέργειες και τοξικότητα, χωρίς τον κίνδυνο εστίασης μικροβίων και βακτηριδίων, άρα χωρίς την ανάγκη συντηρητικών, είναι η οδοντόκρεμα σε μορφή σκόνης. «Οδοντόσκονη» όπως έχει επικρατήσει να τη λέμε στον κύκλο μου. Μου τη ζητάνε οι άνθρωποί μου και προσωπικά τη χρησιμοποιώ πάνω από 15 χρόνια (μόνο αυτή), επειδή έχουμε μείνει πολύ ευχαριστημένοι. Αξίζει κανείς να ψάξει το γεγονός ότι από την Αρχαιότητα στην Κινέζικη και Ελληνική Ιατρική, και στην Αχαία Αίγυπτο χρησιμοποιούσαν οδοντόσκονη :)


Natural, Carcenogen free - Toothpowder - Toothpaste - Holistic Medicine - Thomais de Fois

  Βεβαίως χρησιμοποιώ πολύ λεπτόκοκκη σόδα και την εμπλουτίζω με θεραπευτικά βότανα, ασφαλή και αντιμικροβιακά-αντιβακτηριδιακά αιθέρια και μπαχάρια, με αποτέλεσμα τα δόντια και η στοματοφαρυγγική κοιλότητα να είναι πεντακάθαρα. Δε χρειάστηκα ποτέ επίσκεψη για καθαρισμό, δεν έχω κάνει ακόμα (στα 45 μου) ούτε ένα σφράγισμα, και δεν υπάρχει ίχνος φθοράς, δυσχρωμίας, ευαισθησίας κλπ. Αφρίζει κιόλας, λόγω των αντιόξινων παραγώντων, αλλα δε θα με ένοιαζε και πολύ αυτό.

 

Πάρτε και ένα αστείο χαμογελάκι :)


A POISON CALLED TOOTHPASTE!! & the Healthy – Natural – Efficient - Alternatives - Thomais de Fois

 

  Οπότε, βάσει των πληροφοριών που πλέον έχετε, κάνετε τη δική σας έρευνα, και αποφασίστε τι ταιριάζει στις δικές σας ανάγκες ώστε να δημιουργήσετε κάτι ασφαλές και ωφέλιμο.


*Στα δικά μου κριτήρια δεν ταιριάζει η χρήση της Γλυκερόλης και των ελαίων ως βάση, αλλά είναι χίλιες φορές καλύτερες επιλογές από τα δηλητήρια του εμπορίου!! Εσείς θα κρίνετε. (Γλυκερόλη στα Αγγλικά, Γλυκερίνη στα Αμερικάνικα). Αρκεί να γνωρίζετε την ποιότητά τους.

*Προσοχή στις ισχυριζόμενες φυσικές και ακίνδυνες οδοντόκρεμες. Καραγενάνη έχει βρεθεί και σε αυτές.

 

  Άλλος ένας παράγοντας που επηρεάζει άμεσα τη στοματική μας υγεία, είναι η Διατροφή.

Κάνετε μου τη χάρη να μην αγοράζετε επεξεργασμένα τρόφιμα… Αν κάνετε λίγο προγραμματισμό, ακόμα και αν δεν έχετε χρόνο, μπορείτε να έχετε σπιτική-προβιοτική μουστάρδα, σπιτκή σάλσα ντομάτας, όπου αυτά διατηρούνται για τουλάχιστον ένα χρόνο,  σπιτικό ψωμάκι, και φαγητό στο ψυγείο και την κατάψυξη, αν μαγειρέψετε μεγαλύτερες ποσότητες. Εξοικονομείτε και ενέργεια!

 

  Ίσως έτσι, με το να πέσουν οι πωλήσεις τους, καταφέρουμε να φέρουμε περισσότερη υγεία πάνω στον πλανήτη….

Ευχή μου..!!


My recipe for the probiotic mustard -Thomais


My recipe for the probiotic sauce - Thomais


My recipe for the probiotic Sauerkraut - Thomais


My recipe for Gluten free, Wholegrain, Sourdough Bread - Thomais

Και πολλές άλλες :)


Μπορείτε να εγγραφείτε, και να ενημερώστεστε με περισσότερα άρθρα για την Ολιστική Υγεία.

*Η ιστοσελίδα μου χρησιμοποιείται και κατευθύνεται μόνο από εμένα. Κανείς δεν έχει πρόσβαση στο email σας, και κανείς δε συλλέγει πληροφορίες επισκεπτών από εμένα. Αυτές είναι οι αρχές μου!


Ελπίζω να βοηθάω με τα άρθρα μου και να διασκεδάσετε δημιουργώντας στην κουζίνα σας!

Γράψ'τε μου για την οδοντόκρεμά σας :)Σε περίπτωση που έχετε απορίες, χρειάζεστε κάτι, ή απλά θέλετε να συζητήσετε τις σκέψεις σας, μη διστάσετε να γράψετε ένα σχόλιο παρακάτω, ή να επικοινωνήσετε απευθείας μαζί μου.

Χαίρομαι πάντα να βοηθάω !!!


Και να θυμάστε. Πάντα να δημιουργείτε με αγάπη! Τα πάντα φορτίζονται από την ενέργειά μας... και η αγάπη είναι η καλύτερη θεραπεία...!


A POISON CALLED TOOTHPASTE!! & the Healthy – Natural – Efficient - Alternatives - Thomais de Fois

Σας ευχαριστώ όλους για την υποστήριξή, και τα ενθαρρυντικά μηνύματά σας!!!! 

Μου δίνουν δύναμη...και με συγκινούν...!!!

Την αγάπη μου

ThomaisΤο άρθρο έχει ενημερωτικό σκοπό, και προκύπτει από μακροχρόνια έρευνα και σπουδές.

Μπορείτε να αναδημοσιεύετε το άρθρο αυτούσιο, όχι μέρος αυτού και χωρίς να αναφέρετε πηγή.

All rights reserved © Thomais de Fois 2023
Comments


bottom of page