top of page
 • Εικόνα συγγραφέαThomais

Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για τα καρμίνιο-χιτίνη, πώς να εντοπίζετε έντομα στα τρόφιμα!!!

Έγινε ενημέρωση: 5 Μαρ

Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για τα καρμίνιο-χιτίνη, πώς να εντοπίζετε έντομα στα τρόφιμα!!! Thomais de Fois

Τώρα που οι παγκόσμιοι "ειδικοί" αποφάσισαν ότι για να καταπολεμήσουμε την κλιματική αλλαγή πρέπει να σταματήσουμε να καταναλώνουμε ρύζι, και αντ'αυτού να τρεφόμαστε με έντομα... Έκανα μια μικρή έρευνα και έγραψα αυτό το άρθρο για να σας ενημερώσω για τα πρόσθετα εντόμων που χρησιμοποιούνται εξαιρετικά πολύ στα τρόφιμά μας, από πού προέρχονται, κάτω από ποιους κωδικούς αναγράφονται στις συσκευασίες των τροφίμων, πώς να τα αναγνωρίσετε και να τα αποφύγετε!

Αρχικά, ας δούμε τι αναφέρεται επίσημα ως καρμίνιο. "Το καρμίνιο είναι μια κόκκινη χρωστική ουσία τροφίμων που προέρχεται από το έντομο Cochineal , το οποίο ενδημεί στη Νότια Αμερική και το Μεξικό. Το έντομο συλλέγεται, αποξηραίνεται και στη συνέχεια συνθλίβεται για να παραχθεί μια φωτεινή κόκκινη χρωστική ουσία που ονομάζεται καρμινικό οξύ. Το καρμίνιο χρησιμοποιείται συνήθως σε μια ποικιλία τροφίμων και ποτών, όπως καραμέλες, γιαούρτια, φρουτοποτά και άλλα, για να τους δώσει ένα κόκκινο ή ροζ χρώμα. Ενώ το καρμίνιο θεωρείται γενικά ασφαλές για κατανάλωση, ορισμένοι άνθρωποι μπορεί να έχουν αλλεργική αντίδραση σε αυτό. Επιπλέον, ορισμένοι χορτοφάγοι και vegans επιλέγουν να αποφεύγουν το καρμίνιο επειδή προέρχεται από ζωική πηγή. Σε απάντηση στις ανησυχίες σχετικά με τη χρήση καρμινίου, ορισμένοι κατασκευαστές τροφίμων έχουν αρχίσει να χρησιμοποιούν εναλλακτικές κόκκινες χρωστικές ουσίες, όπως ο χυμός τεύτλων. Στις Ηνωμένες Πολιτείες, το καρμίνιο πρέπει να αναγράφεται στις ετικέτες των τροφίμων ως "εκχύλισμα κοχενίλης " ή "καρμίνιο" και ρυθμίζεται από τον Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ (FDA)".
Τώρα, ας δούμε τι είναι η χιτίνη. "Η χιτίνη είναι ένα φυσικό πολυμερές που βρίσκεται στον εξωσκελετό των καρκινοειδών, όπως οι γαρίδες, τα καβούρια και οι αστακοί, καθώς και στα κυτταρικά τοιχώματα ορισμένων μυκήτων. Τα τελευταία χρόνια, η χιτίνη έχει κερδίσει την προσοχή ως δυνητικό συστατικό τροφίμων λόγω των μοναδικών ιδιοτήτων της και των πιθανών οφελών για την υγεία. Η χιτίνη είναι άπεπτη στον άνθρωπο, δηλαδή δεν διασπάται από τα πεπτικά ένζυμα και περνάει άθικτη από το πεπτικό σύστημα. Η χιτίνη μπορεί να εξαχθεί από το κέλυφος καρκινοειδών και άλλες φυσικές πηγές και συνήθως επεξεργάζεται σε σκόνη χιτίνης ή χιτοζάνη, ένα παράγωγο της χιτίνης. Τα προϊόντα αυτά μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε μια ποικιλία τροφίμων, συμπεριλαμβανομένων των αρτοσκευασμάτων, των προϊόντων κρέατος και των ποτών, για την παροχή μιας σειράς λειτουργικών πλεονεκτημάτων. Ενώ η χιτίνη και η χιτοζάνη θεωρούνται γενικά ασφαλή για κατανάλωση, ορισμένοι άνθρωποι μπορεί να είναι αλλεργικοί στα οστρακοειδή και θα πρέπει να αποφεύγουν τα προϊόντα που τα περιέχουν. Επιπλέον, η χρήση της χιτίνης σε προϊόντα διατροφής είναι ακόμη σχετικά νέα και απαιτείται περισσότερη έρευνα για την πλήρη κατανόηση των πιθανών οφελών και κινδύνων της".


Η χιτίνη προέρχεται και από έντομα!!


Συνεχίζοντας την έρευνά μου, βρήκα πώς παράγεται το πρόσθετο καρμινικό οξύ. "Τα καρμίνια είναι ενυδατωμένα χηλικά άλατα αλουμινίου (λίμνες) του καρμινικού οξέος" Το εξαιρετικά τοξικό αλουμίνιο είναι συνδεδεμένο με αυτό!!!Διάβασέ το εδώ!!"Τα χηλικά άλατα αλουμινίου είναι ένα είδος πρόσθετου τροφίμων που χρησιμοποιείται ως σταθεροποιητής και πυκνωτικό μέσο σε επεξεργασμένα τρόφιμα, ιδίως σε γαλακτοκομικά προϊόντα. Είναι ένας τύπος ένωσης αλουμινίου που συνδέεται χημικά με άλλες ουσίες, όπως αμινοξέα ή οργανικά οξέα, για να σχηματίσει ένα σταθερό, διαλυτό σύμπλοκο. Τα χηλικά άλατα αλουμινίου προστίθενται συνήθως σε επεξεργασμένα τρόφιμα για να βοηθήσουν στη βελτίωση της υφής, της συνοχής και της διάρκειας ζωής τους. Είναι ιδιαίτερα χρήσιμοι σε γαλακτοκομικά προϊόντα, όπως το τυρί, το γιαούρτι και το παγωτό, καθώς μπορούν να βοηθήσουν στην αποτροπή του διαχωρισμού και στη βελτίωση της υφής του προϊόντος. Ενώ τα χηλικά άλατα αλουμινίου θεωρούνται ασφαλή για κατανάλωση σε μικρές ποσότητες, υπάρχει κάποια ανησυχία σχετικά με τις πιθανές επιπτώσεις στην υγεία από τη μακροχρόνια έκθεση σε αλουμίνιο στη διατροφή. Ορισμένες μελέτες έχουν υποδείξει ότι τα υψηλά επίπεδα πρόσληψης αλουμινίου μπορεί να συνδέονται με αυξημένο κίνδυνο εμφάνισης ορισμένων προβλημάτων υγείας, όπως η νόσος Αλτσχάιμερ, αλλά χρειάζονται περισσότερες έρευνες για να επιβεβαιωθούν αυτά τα ευρήματα.


Εγγραφείτε για να ειδοποιηθείτε όταν ανεβάσω το άρθρο μου για το πώς να αποφύγετε το τοξικό αλουμίνιο στο φαγητό μας, που προέρχεται από το αλουμινόχαρτο και τα σκεύη που χρησιμοποιούμε!!


Συνεχίζοντας την έρευνα, ανακάλυψα σε μια δημοσιευμένη εργασία από την Ιαπωνική Εταιρεία Αλλεργιολογίας ότι η χιτίνη προκαλεί φλεγμονές των αεραγωγών, ανθεκτικές στα στεροειδή!!!


Διάαβάστε την έρευνα εδώΚαι έρχονται περισσότερα....Μυκητιασική Λοίμωξη & Άσθμα!!

fungal ligand chitin δεσμεύει άμεσα τον TLR2 και πυροδοτεί φλεγμονή που εξαρτάται από το μέγεθος του ολιγομερούς"

"Τα συμπτώματα της μυκητιασικής λοίμωξης είναι παρόμοια με αυτά μιας ιογενούς ή βακτηριακής λοίμωξης του αναπνευστικού, όπως ο c0vid, η γρίπη, ή η πνευμονία. Έτσι, οι γιατροί πρέπει να διενεργήσουν εξετάσεις ειδικά για μύκητες, ώστε να λάβουν σωστή διάγνωση και στη συνέχεια να συνταγογραφήσουν αντιμυκητιασικά φάρμακα. Ωστόσο, σπάνια συμβαίνει αυτό. «Το 90% όσων διαγιγνώσκονται τελικά με μυκητιασική λοίμωξη έχουν εξεταστεί προηγουμένως, καταλήγοντας σε λανθασμένη διάγνωση", διευκρινίζει ο δρ. Spec.Και μετά... Υπερπλασία!!! Καρκίνος!!!

"Υπερπλασία ή υπεργένεση είναι η διόγκωση ενός οργάνου ή ιστού που προκαλείται από την αύξηση της ποσότητας του οργανικού ιστού που προκύπτει από τον πολλαπλασιασμό των κυττάρων. Μπορεί να οδηγήσει στην ακαθάριστη διεύρυνση ενός οργάνου και ο όρος συγχέεται μερικές φορές με την καλοήθη νεοπλασία ή τον όγκο. " Δεδομένου ότι η χιτίνη έχει μέγεθος νανοσωματιδίων, αυτό σημαίνει ότι έχει πρόσβαση στα κύτταρά μας. Αυτό προκαλεί αυτοάνοσα νοσήματα και καρκίνο!!!
Το καρμίνιο δεν βρίσκεται μόνο στα τρόφιμά μας, αλλά και στα χρώματα τοίχων (ώστε να το εισπνέουμε συνεχώς...) και στις βαφές ρούχων (για να το έχουμε στο δέρμα μας....)


ΠηγήΦανταστείτε πόσοι άνθρωποι υποφέρουν από άσθμα και αλλεργίες και δεν έχουν ιδέα ποιο συστατικό τα προκαλεί!! Λόγω του ότι δεν απομονώνονται από τα τρόφιμά μας ώστε να ελεγχθούν για αντιδράσεις! Πρέπει να γίνει συγκεκριμένο τέστ, που θα ζητήσουμε αν είμαστε ενήμεροι! Προσωπικά... μια φορά ήπια μια γουλιά κόκκινο κρασί και έβηχα για μισή ώρα.... Τότε ανακάλυψα τι συνέβη! Το πρόσθετο καρμίνιο ως χρωστική ουσία τροφίμων... Και ποτέ δεν έχω υπάρξει αλλεργική στα θαλασσινά.

Φανταστείτε πόσα χρήματα βγάζει η B1g Ph@rma από τις θεραπείες για τον καρκίνο..... Φανταστείτε πόσοι vegan φίλοι καταναλώνουν κατσαρίδια (που τα λέω εγώ)... και δεν έχουν ιδέα...


 

Σημαντικό

Σε περίπτωση που χρειάζεστε άμεσα βοήθεια με κάποιο ζήτημα υγείας, μπορείτε να συμπληρώσετε απευθείας τη φόρμα Κατάστασης Υγείας και Ιατρικού Ιστορικού, έρχεται απευθείας στο Email μου, θα τη μελετήσω και θα επικοινωνήσω μαζί σας το συντομότερο. 

Κάποιοι λένε ότι η χιτίνη είναι ασφαλής... επειδή υπάρχει στα θαλασσινά... Σοβαρά τώρα...?

Τρέφεσαι συχνά με εξωσκελετό αστακού..??


φώτο από το internetOK... Τώρα που ξεκαθαρίσαμε ότι αυτά τα πρόσθετα δεν είναι ασφαλή και δεν μπορούν να μεταβολιστούν από τον ανθρώπινο οργανισμό, μπορώ να συνεχίσω δίνοντάς σας κάθε πιθανό κωδικό που υπάρχει στη βιομηχανία τροφίμων, παγκοσμίως, ώστε να είστε σε θέση να τα αναγνωρίζετε και να τα αποφεύγετε.

Στη συνέχεια θα σας δώσω τα πιο συνηθισμένα τρόφιμα που περιέχουν αυτά τα πρόσθετα.

Θα δώσω επίσης μερικές εφαρμογές που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να σκανάρετε τον κωδικό στη συσκευασία του τροφίμου ή τα συστατικά και να καταλάβετε τι αγοράζετε. Συνεχίστε να διαβάζετε.


 • Carmine, Chitin, Bugs & Worms, ανάλογα με τη χώρα ή την περιοχή.


 • E120: Αυτός είναι ο κωδικός της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το καρμίνιο και χρησιμοποιείται στον κατάλογο συστατικών των τροφίμων που πωλούνται στην ΕΕ.


 • CI 75470: Αυτός είναι ο αριθμός δείκτη χρώματος για το καρμίνιο και μπορεί να χρησιμοποιείται στις συσκευασίες τροφίμων σε ορισμένες χώρες.


 • Natural Red 4: Αυτή είναι η ονομασία που δόθηκε στο καρμίνιο από το FDA των ΗΠΑ και μπορεί να εμφανίζεται στις συσκευασίες τροφίμων στις Ηνωμένες Πολιτείες.


 • Cochineal: "είναι ένα έντομο της υποτάξης Sternorrhyncha, από το οποίο προέρχεται η φυσική χρωστική ουσία καρμίνιο. Το έντομο αυτό, ένα κυρίως άμισχο παράσιτο που ενδημεί στην τροπική και υποτροπική Νότια Αμερική έως τη Βόρεια Αμερική, ζει στους κάκτους του γένους Opuntia, τρέφοντας την υγρασία και τα θρεπτικά συστατικά των φυτών".


 • Tropomyosin: "Η τροπομυοσίνη είναι μια φυσική πρωτεΐνη που απαντάται σε διάφορους οργανισμούς, συμπεριλαμβανομένων των ζώων, των φυτών και των βακτηρίων. Στη βιομηχανία τροφίμων, η τροπομυοσίνη χρησιμοποιείται ως πρόσθετο τροφίμων για την παροχή λειτουργικών ιδιοτήτων, όπως η υφή και η δέσμευση, και ως ενισχυτικό γεύσης. Όσον αφορά την ασφάλεια των τροφίμων, η τροπομυοσίνη συνδέεται συχνότερα με οστρακοειδή, όπως οι γαρίδες και ο αστακός. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι η τροπομυοσίνη είναι ένα σημαντικό αλλεργιογόνο σε αυτά τα τρόφιμα και τα άτομα με αλλεργία στα οστρακοειδή μπορεί να παρουσιάσουν σοβαρές αλλεργικές αντιδράσεις εάν καταναλώσουν τρόφιμα που περιέχουν τροπομυοσίνη. Η τροπομυοσίνη βρίσκεται επίσης και σε άλλα τρόφιμα ζωικής προέλευσης, όπως το μοσχάρι, το κοτόπουλο και το χοιρινό, αλλά γενικά θεωρείται δευτερεύον αλλεργιογόνο σε αυτά τα τρόφιμα. Αξίζει να σημειωθεί ότι η τροπομυοσίνη δεν είναι ένα πρόσθετο που προστίθεται στα τρόφιμα ως ξεχωριστό συστατικό, αλλά μάλλον μια φυσική πρωτεΐνη που υπάρχει σε ορισμένα τρόφιμα. Ως εκ τούτου, οι κανονισμοί για την επισήμανση των τροφίμων δεν απαιτεί την ειδική αναγραφή της τροπομυοσίνης ως συγκεκριμένο συστατικό στη συσκευασία των τροφίμων.


 • Πολυ-N-ακετυλο-D-γλυκοζαμίνη: "είναι ένα πολυμερές που αποτελείται από επαναλαμβανόμενες μονάδες N-ακετυλο-D-γλυκοζαμίνης, ενός τύπου μορίου σακχάρου".


 • Shellac, ή E904 : "είναι μια φυσική ρητίνη που εκκρίνεται από το θηλυκό έντομο lac bug, το οποίο είναι ενδημικό στην Ινδία και την Ταϊλάνδη. Η ρητίνη συλλέγεται από τα κλαδιά των δέντρων όπου τα έντομα προσκολλώνται και εκκρίνουν τη ρητίνη για να δημιουργήσουν ένα προστατευτικό κέλυφος γύρω από τα αυγά τους. Η Shellac χρησιμοποιείται συνήθως ως γλάσο και επίστρωση τροφίμων, ιδίως σε προϊόντα ζαχαροπλαστικής, όπως ζελεδάκια, σοκολάτες και φρούτα με επικάλυψη. Χρησιμοποιείται επίσης ως επικάλυψη για φαρμακευτικά προϊόντα, μελάνια και προϊόντα ξύλου. Η σελάκ θεωρείται γενικά ασφαλής για ανθρώπινη κατανάλωση, αν και ορισμένοι άνθρωποι μπορεί να παρουσιάσουν αλλεργικές αντιδράσεις σε αυτήν. Σε ορισμένες περιπτώσεις, η οστρακιά μπορεί επίσης να περιέχει ίχνη από μέρη και υπολείμματα εντόμων, γεγονός που μπορεί να αποτελέσει ανησυχία για τους χορτοφάγους και τους vegans".

 • Καρμινικό οξύ (Carminic Acid): "Το καρμινικό οξύ είναι μια κόκκινη γλυκοζιτική υδροξυανθραπουρίνη που απαντάται φυσικά σε ορισμένα έντομα με λέπια, όπως η κοχενίλη, η Αρμενική κοχενίλη και η Πολωνική κοχενίλη. Τα έντομα παράγουν το οξύ ως αποτρεπτικό για τα αρπακτικά. Ένα άλας αλουμινίου του καρμινικού οξέος είναι ο χρωστικός παράγοντας στο καρμίνιο, τη χρωστική ουσία".

 • Χιτοζάνη (Chitosan): "είναι ένας γραμμικός πολυσακχαρίτης που αποτελείται από τυχαία κατανεμημένη β--συνδεδεμένη D-γλυκοζαμίνη και Τ-ακετυλο-D-γλυκοζαμίνη. Παρασκευάζεται με την επεξεργασία του κελύφους χιτίνης των γαρίδων και άλλων καρκινοειδών με μια αλκαλική ουσία, όπως το υδροξείδιο του νατρίου. Η χιτοζάνη έχει διάφορες εμπορικές και πιθανές βιοϊατρικές χρήσεις".

 • Χιτοολιγοσακχαρίτες (Chitooligosaccharites): "Οι χιτοολιγοσακχαρίτες (COS) είναι τα αποικοδομημένα προϊόντα της χιτοζάνης ή της χιτίνης που παρασκευάζονται με ενζυματική ή χημική υδρόλυση της χιτοζάνης. Η μεγαλύτερη διαλυτότητα και το χαμηλό ιξώδες των COS έχουν προσελκύσει το ενδιαφέρον πολλών ερευνητών για τη χρήση των COS και των παραγώγων τους για διάφορες βιοϊατρικές εφαρμογές. Υπό το φως του πρόσφατου ενδιαφέροντος για τις βιοϊατρικές εφαρμογές της χιτίνης, της χιτοζάνης και των παραγώγων τους, η παρούσα ανασκόπηση επικεντρώνεται στην παρασκευή και τις βιολογικές δραστηριότητες της χιτίνης, της χιτοζάνης, του COS και των παραγώγων τους".(Εδώ η μελέτη)

 • Ενυδατωμένα χηλικά άλατα αλουμινίου (λίμνες) του καρμινικού οξέος (Hydrated aluminium chelates (lakes) of carminic acid): "Πρόκειται για ένα είδος πρόσθετου τροφίμων που χρησιμοποιείται ως χρωστική ουσία σε διάφορα τρόφιμα. Το καρμινικό οξύ είναι μια κόκκινη χρωστική ουσία που προέρχεται από έντομα και χρησιμοποιείται συχνά ως φυσική εναλλακτική λύση στις συνθετικές κόκκινες χρωστικές. Για τη δημιουργία της λιμναίας μορφής του καρμινικού οξέος, η χρωστική ουσία συνδέεται χημικά με ένα χηλικό ένυδρο αργίλιο, το οποίο είναι μια διαλυτή ένωση αργιλίου που έχει συμπλοκοποιηθεί με άλλες ουσίες. Η προκύπτουσα λιμναία χρωστική ουσία είναι μια λεπτή σκόνη που είναι πιο σταθερή και ευκολότερη στη χρήση σε τρόφιμα από ότι το καρμινικό οξύ μόνο του. Τα χηλικά άλατα (λίμνες) ένυδρου αλουμινίου του καρμινικού οξέος χρησιμοποιούνται συνήθως για την παροχή κόκκινου χρώματος σε μια ποικιλία τροφίμων, συμπεριλαμβανομένων των γλυκισμάτων, των αρτοσκευασμάτων και των ποτών. Θεωρούνται ασφαλή για κατανάλωση σε μικρές ποσότητες, αλλά όπως και άλλα πρόσθετα με βάση το αλουμίνιο, υπάρχει κάποια ανησυχία σχετικά με τις πιθανές επιπτώσεις στην υγεία από τη μακροχρόνια έκθεση στο αλουμίνιο στη διατροφή".

 • Gryllodes sigillatus: "Είναι ο τροπικός γρύλος του σπιτιού, ο ινδικός γρύλος του σπιτιού ή ο γρύλος της ζώνης, είναι ένας μικρός γρύλος που κατά πάσα πιθανότητα κατάγεται από τη νοτιοδυτική Ασία, αλλά έχει εξαπλωθεί σε όλες τις τροπικές περιοχές παγκοσμίως. "

 • Acheta Domesticus: "Κοινώς αποκαλούμενος γρύλος του σπιτιού, είναι ένας γρύλος που πιθανότατα κατάγεται από τη νοτιοδυτική Ασία, αλλά μεταξύ 1950 και 2000 έγινε το τυπικό έντομο τροφοδοσίας για τις βιομηχανίες κατοικίδιων ζώων και τις ερευνητικές βιομηχανίες και εξαπλώθηκε παγκοσμίως. Μπορεί να διατηρούνται οι ίδιοι ως κατοικίδια ζώα, όπως συνέβη στην Κίνα και την Ιαπωνία."

 • BBFCMs: "Τα BBFCMs κατασκευάζονται από βιολογικούς, ανανεώσιμους πόρους και χρησιμοποιούνται για τη συσκευασία τροφίμων. Αποτελούν μια δημοφιλή εναλλακτική λύση για τα υλικά που βασίζονται σε ορυκτά καύσιμα, επειδή προέρχονται από βιώσιμες πηγές και είναι γενικά βιοδιασπώμενα ή κομποστοποιήσιμα." Απαιτείται περισσότερη μελέτη σχετικά με την ασφάλεια της υγείας."(H Βρετανία ζητάει έρευνα για την ασφάλεια των BBFCMs)


"1.1.1 Κίνδυνοι από υλικά που έρχονται σε επαφή με τρόφιμα. Κάθε υλικό ή αντικείμενο που έρχεται σε επαφή με τρόφιμα έχει τη δυνατότητα να μεταφέρει τα συστατικά του στο τρόφιμο. Αυτά τα χημικά συστατικά περιλαμβάνουν τις σκόπιμα προστιθέμενες ουσίες (IAS) και τις μη σκόπιμα προστιθέμενες ουσίες (NIAS). Οι IAS είναι αυτές που χρησιμοποιούνται για την παραγωγή συσκευασίας και για τα πλαστικά είναι σαφώς καθορισμένα και ρυθμιζόμενα. Αντίθετα, τα NIAS είναι άγνωστα και καθώς και προσμείξεις στις αρχικές ουσίες, μπορεί να περιλαμβάνουν προϊόντα αντίδρασης και διάσπασης που παράγονται κατά τη διάρκεια παραγωγής."


 • Αλεύρι ή σκόνη αλευρώδους (Mealworm flour or powder): Αυτή είναι η πιο κοινή ονομασία για αλεσμένα ή κονιορτοποιημένα αλευρώδη που χρησιμοποιούνται ως συστατικό σε τρόφιμα. Οι αλευρώδεις είναι οι προνύμφες του σκουληκιού και χρησιμοποιούνται ως πηγή πρωτεΐνης σε ορισμένα τρόφιμα. Οι αλευρώδεις μπορούν να αποξηραθούν, να ψηθούν ή να αλεστούν σε σκόνη και να προστεθούν σε διάφορα τρόφιμα, όπως πρωτεϊνούχες μπάρες, ζυμαρικά και αρτοσκευάσματα".


 • Tenebrio molitor: Αυτή είναι η επιστημονική ονομασία για το είδος σκαθαριού που παράγει αλευρώδεις και μπορεί να χρησιμοποιηθεί στις συσκευασίες τροφίμων ως συστατικό.


 • Tenebrio molitor: Η μεταναστευτική ακρίδα είναι το πιο διαδεδομένο είδος ακριδών και το μοναδικό είδος του γένους Locusta. Εμφανίζεται σε ολόκληρη την Αφρική, την Ασία, την Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία.


 • Προνύμφη ή προνυμφική πρωτεΐνη (Alphitobius diaperinus) : Ορισμένοι κατασκευαστές τροφίμων μπορεί να αναγράφουν απλώς τους αλευρώδεις ως "προνύμφη" ή "προνυμφική πρωτεΐνη" στον κατάλογο των συστατικών τους.

Σημειώστε κάπου τους κωδικούς!!Τώρα ξέρουμε....

Τα πιο συνηθισμένα τρόφιμα που περιέχουν τέτοια πρόσθετα είναι: Επικαλύψεις και γλάσο. Τα αρτοσκευάσματα και τα σνακ, όπως τα μπισκότα, τα κράκερς και τα τσιπς, μπορεί να περιέχουν αλεύρι ή πρωτεΐνες που παρασκευάζονται από αλευρώδεις ή άλλα έντομα. Μπάρες πρωτεΐνης και συμπληρώματα διατροφής: Ορισμένες μπάρες πρωτεΐνης και συμπληρώματα μπορεί να περιέχουν σκόνη πρωτεΐνης που παρασκευάζεται από αλεύρι γρύλου ή άλλες πηγές εντόμων. Ποτά, έλαια, σοκολάτες, σούπες, προμαγειρεμένα γεύματα, σάλτσες και ντιπ, κρέας, ζαμπόν, καλλυντικά και προϊόντα περιποίησης δέρματος (από το δέρμα όλα καταλήγουν στην κυκλοφορία του αίματος. ελέγξτε την ανάλυση εδώ), ψωμί, ζυμαρικά, λουκάνικα και μπιφτέκια, ζελέ.... Ο κατάλογος είναι κυριολεκτικά ατελείωτος!!! Πρέπει να είμαστε εξαιρετικά προσεκτικοί με αυτά που αγοράζουμε και καταναλώνουμε. Να ελέγχουμε πάντα τις ετικέτες και να καταλαβαίνουμε τι πρόσθετα περιέχει ένα προϊόν. Εκτός από τα "κατσαρίδια" που εξετάσαμε, υπάρχουν πολύ περισσότερα επιβλαβή που πρέπει να απορρίψουμε!!! Αν βρείτε ύποπτα συστατικά, απλά αφήστε το προϊόν εκεί που το βρήκατε!!! Το καλύτερο πράγμα που μπορούμε να κάνουμε για να προστατεύσουμε την υγεία μας και την υγεία των αγαπημένων μας είναι να αγοράζουμε αγνά συστατικά και να παρασκευάζουμε τα πάντα στο σπίτι!!! Ακόμα καλύτερα, αν γνωρίζετε τους παραγωγούς & πώς καλλιεργούν τα προϊόντα τους. Κάντε την έρευνά σας! Μπορούμε πάντα να καταψύξουμε τα τρόφιμά μας σε μερίδες, και να εξοικονομήσουμε χρόνο και ενέργεια!!! Φανταστείτε πόσο περισσότερο χρόνο πρέπει να ξοδέψουμε για να ελέγξουμε αυτές τις ετικέτες, από το να βάλουμε απλά μια κατσαρόλα στη "φωτιά" και να φτιάξουμε κάτι νόστιμο, θρεπτικό και υγιεινό! Είναι επίσης μια επιλογή εξοικονόμησης χρημάτων!!!


Ώρα για μια έκπληξη.... Ξέρετε πού αλλού χρησιμοποιείται η χιτίνη...??


ΕΠΊΔΕΣΜΟΙ ΤΡΑΥΜΆΤΩΝ!


Κατευθείαν στην κυκλοφορία του αίματός μας! .....Επειδή είναι φτηνό!

"Ένας νέος ιατρικός επίδεσμος βοηθά στην ταχύτερη επούλωση των δερματικών τραυμάτων. Το καινοτόμο συστατικό του είναι το δομικό υλικό στους σκελετούς, τα λέπια και τα κελύφη των θαλάσσιων ζώων και των εντόμων. Ονομάζεται χιτίνη (KY-tin), το πολυμερές αυτό είναι το δεύτερο μετά τη φυτική κυτταρίνη ως το πιο άφθονο υλικό της φύσης. Και ως φυσικό απόβλητο που παράγεται από τους επεξεργαστές θαλασσινών, κοστίζει ελάχιστα. Ο Jinping Zhou είναι χημικός στο Πανεπιστήμιο Wuhan της Κίνας. Ήταν μέλος της ομάδας που δημιούργησε το νέο επίδεσμο πληγών. Η ομάδα του γνώριζε ότι η χιτίνη μπορεί να βοηθήσει στην καταπολέμηση των μικροβίων και είχε αποδειχθεί ότι μερικές φορές προάγει την επούλωση των πληγών. Οι ερευνητές αυτοί αναρωτήθηκαν αν η κατασκευή μιας γάζας από αυτήν θα μπορούσε να επιταχύνει την επούλωση των πληγών καλύτερα από ό,τι η παραδοσιακή γάζα με βάση την κυτταρίνη".


Δείτε το εδώ
Δείτε το και εδώκαι εδώ
Φυσικά, σε περίπτωση που έχετε μια ιδέα, η Γερμανία διαθέτει τους ειδικούς για να δημιουργήσουν το νέο σας προϊόν με βάση τη χιτίνη...!!!
Και, φυσικά, ο καθένας μπορεί να αγοράσει τους επιδέσμους...Ναι... κατευθείαν στην κυκλοφορία του αίματος..... Ας προχωρήσουμε...


Εκτός από την έρευνά σας, υπάρχουν ορισμένες δωρεάν εφαρμογές που μπορείτε να κατεβάσετε και να ελέγξετε τις ετικέτες των προϊόντων. Εδώ είναι μερικές από αυτές:


 • Food Additives 2: Αυτή η εφαρμογή, διαθέσιμη τόσο σε iOS όσο και σε Android, επιτρέπει στους χρήστες να αναζητούν πρόσθετα τροφίμων με βάση το όνομα ή τον κωδικό και παρέχει πληροφορίες σχετικά με τις λειτουργίες τους, τις πιθανές επιπτώσεις στην υγεία και το κατά πόσον είναι ασφαλή για κατανάλωση. Η εφαρμογή περιλαμβάνει επίσης μια λειτουργία που επιτρέπει στους χρήστες να σαρώνουν τον γραμμωτό κώδικα ενός προϊόντος διατροφής για να διαπιστώσουν αν περιέχει επιβλαβή πρόσθετα.


 • E-Numbers: Αυτή η εφαρμογή, διαθέσιμη στο iOS, παρέχει πληροφορίες σχετικά με τα πρόσθετα τροφίμων που χρησιμοποιούνται συνήθως στην Ευρωπαϊκή Ένωση, συμπεριλαμβανομένων των ονομασιών, των λειτουργιών και των προφίλ ασφαλείας τους. Η εφαρμογή περιλαμβάνει επίσης μια λειτουργία που επιτρέπει στους χρήστες να αναζητούν πρόσθετα με βάση το όνομα ή τον κωδικό και παρέχει έναν κατάλογο τροφίμων που συνήθως περιέχουν κάθε πρόσθετο.


 • Chemical Maze: Αυτή η εφαρμογή, που διατίθεται τόσο σε iOS όσο και σε Android, παρέχει πληροφορίες σχετικά με τα πρόσθετα τροφίμων και άλλες χημικές ουσίες που βρίσκονται συνήθως στα τρόφιμα. Η εφαρμογή βαθμολογεί κάθε χημική ουσία σε μια κλίμακα ασφάλειας από το 1 έως το 10 και περιλαμβάνει πληροφορίες σχετικά με τις πιθανές επιπτώσεις στην υγεία, τις πηγές και άλλες λεπτομέρειες. Οι χρήστες μπορούν να αναζητήσουν χημικές ουσίες με βάση το όνομα και μπορούν επίσης να σαρώσουν το γραμμωτό κώδικα ενός προϊόντος διατροφής για να διαπιστώσουν αν περιέχει επιβλαβή πρόσθετα.


 • Yuka: Μια δωρεάν εφαρμογή για κινητά που σας επιτρέπει να σαρώνετε τους γραμμωτούς κώδικες τροφίμων και καλλυντικών και να βλέπετε αμέσως τις επιπτώσεις τους στην υγεία σας. Μια βαθμολογία και λεπτομερείς πληροφορίες σας βοηθούν να κατανοήσετε την ανάλυση κάθε προϊόντος.


 • E Checker App: Έχει έναν κατάλογο με περισσότερα από 500 πρόσθετα τροφίμων, ans θα σας προειδοποιήσει ακόμη και για τους γνωστούς κινδύνους για την υγεία και τους διαιτητικούς περιορισμούς κάθε χημικού πρόσθετου.


 • Insekten Stop: Η εφαρμογή χρησιμοποιεί μια βάση δεδομένων για να σαρώσει το γραμμωτό κώδικα του τροφίμου και στη συνέχεια να αναλύσει εάν περιέχει ενδεχομένως συστατικά εντόμων.


 • Ingred App: Ελέγξτε με μια φωτογραφία της ετικέτας για τα συστατικά των καλλυντικών ή των τροφίμων μπορεί να είναι επιβλαβή για την υγεία σας. Κάντε αναζήτηση στη βάση δεδομένων για τα πρόσθετα τροφίμων και τα συστατικά των καλλυντικών.


 • Avoid Food Additives App: Σας βοηθά να εντοπίσετε όλα εκείνα τα πρόσθετα τροφίμων που βλάπτουν την υγεία σας. ? Ενημερώνει επίσης για τα πρόσθετα που μπορούν να βλάψουν την υγεία των εγκύων γυναικών, των vegans, των χορτοφάγων, των ατόμων με δυσανεξία στη λακτόζη, των αλλεργικών και των ασθματικών.

Κάνετε έρευνα και διαβάζετε κριτικές πριν κατεβάσετε μια εφαρμογή, για να βεβαιωθείτε ότι περιλαμβάνει προϊόντα από τη χώρα σας και ότι παρέχει ακριβείς πληροφορίες.

Αν γνωρίζετε πιο ακριβείς εφαρμογές, παρακαλούμε μοιραστείτε τις στα σχόλια παρακάτω, αναφέροντας σε ποιες χώρες λειτουργούν σωστά, ώστε να μπορέσουμε να βοηθήσουμε περισσότερους ανθρώπους!!

ΜΙΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΉ ΣΗΜΕIΩΣΗ!


Όταν δημοσίευσα αυτή την έρευνα, μόλις μέσα σε 3 ημέρες, 38.000 άνθρωποι την αναδημοσίευσαν!


Τι συνέβη στη συνέχεια; Το Facebook επιτέθηκε στην ιστοσελίδα μου! Δεν μας επιτρέπουν να δημοσιεύουμε άρθρα, τη μουσική μου... τίποτα!


Φυσικά και θα το έκαναν... δεν θέλουν να μιλάμε για τα "εγκλήματα του συστήματος" κατά της υγείας μας!Έτσι, αν θέλετε να δημοσιεύσετε αυτό το άρθρο στο facebook, στο messenger και στο instagram (ίδια εταιρεία), για λόγους ασφαλείας μπορείτε να χρησιμοποιήσετε

αυτό τον εξωτερικό σύνδεσμο (αρχείο PDF), που δημιούργησα για να προτατευτούμε κ εμείς κ το site μου.


Για το τέλος, σας έχω μερικές ιδέες και ελπίζω να σας παρακινήσω :)Όπως λέω πάντα, κάντε τη δική σας έρευνα!! Μην πιστεύετε τίποτα. Ούτε καν εμένα τώρα. Γκουγκλάρετε ό,τι δεν ξέρετε και οι απαντήσεις βρίσκονται μπροστά σας σε δευτερόλεπτα. Διασταυρώστε τις πληροφορίες από διαφορετικές πηγές!!

Ελπίζω να σας φανεί χρήσιμο το άρθρο, και σας ευχαριστώ για την επίσκεψη :) Τώρα, μην ξεχάσετε να εγγραφείτε για να ειδοποιείστε όταν ανεβάσω τα επόμενα άρθρα μου για το πώς να προστατευτούμε από όλους τους κινδύνους που μας απειλούν σήμερα....και δεν εντοπίζονται εύκολα...! Σε περίπτωση που χρειάζεστε περισσότερες κατευθύνσεις, ή έχετε οποιεσδήποτε ερωτήσεις, μη διστάσετε να επικοινωνήσετε απευθείας μαζί μου, ή αφήστε το σχόλιό σας παρακάτω.

Χαίρομαι πάντα να βοηθάω!


*Η ιστοσελίδα μου χρησιμοποιείται και κατευθύνεται μόνο από εμένα. Κανείς δεν έχει πρόσβαση στο email σας, και κανείς δεν συλλέγει πληροφορίες επισκεπτών από εμένα. Αυτές είναι οι αρχές μου!


Σας ευχαριστώ όλους για την υποστήριξή σας, και τα πιο υπέροχα, ενθαρρυντικά μηνύματά σας!!!!

Με έχετε συγκινήσει πολύ!!

Την αγάπη μου,

Thomais de FoisΜπορείτε να κοινοποιήσετε αυτό το άρθρο κοινοποιώντας την αρχική διεύθυνση URL, όχι μέρος του άρθρου, χωρίς να αναφέρετε πηγή, λόγω των πνευματικών δικαιωμάτων.

All rights reserved © Thomais de Fois 2023


Thomais de Fois - Holistic Therapy & Arts - Logo2 Comments


anatoligreazioni
Jul 01, 2023

Συγγχαρητήρια για όλα όσα έχεις κάνει και αυτά που θα συνεχίσεις να κάνεις

Like
Thomais
Thomais
Jul 01, 2023
Replying to

Σας ευχαριστω απο καρδιας!!!

Καλη δυναμη να εχουμε...♥️🌷

Like
bottom of page